top of page

Поради ІТ спеціалістам, що в пошуках роботи


Війна стала великим викликом для багатьох українських бізнесів, і, на жаль, багато з них збанкрутувало або були змушені скоротити свій персонал, проте є і ті, які в цей нелегкий час навпаки знайшли роботу чи навіть відкрили свій бізнес. Але давайте поговоримо про той випадок, де багато наших українських IT топ спеціалістів залишилися без роботи.


Ми підготували для вас кілька порад, які надіємось допоможуть вам.


  1. Подивіться на цю ситуацію з іншого боку. У вас зараз є достатньо вільного часу, щоб оновити свої компетенції та навички. Можливо, раніше у вас не було на це часу, але зараз ви можете пройти навчання та ознайомитись із новими технологіями, які збільшують шанси на знаходження нової роботи.

  2. Активно поширюйте інформацію про те, що ви шукаєте роботу. Це не обов'язково потрібно робити тільки на сайтах з пошуку роботи. Зверніться до колег, з якими працювали раніше, до знайомих зі сфери ІТ, поширюйте інформацію на своїх соціальних мережах та професійних групах.

  3. Якщо у вас є можливість, зверніть увагу на роботу в інших містах. Це також є гарною можливістю, щоб отримати нові знайомства та мати більш розширені погляди на роботу в ІТ в Україні.

  4. Розглядайте ширший спектр вакансій. Якщо ви були бізнес-аналітиком, але вам пропонують іншу вакансію з меншою зарплатою, то можливо не потрібно категорично відхиляти цю пропозицію?

  5. Зверніть увагу на поодинокі проєкти віддаленої роботу. Такі проєкти можуть бути корисними як для поповнення портфоліо, так і для отримання додаткового досвіду та заробітку.


І головне, пам'ятайте, що навіть якщо ви знайшли роботу і вас все влаштовує, сміливо оновлюйте ваше резюме та готуйтесь до наступного кроку у вашій кар’єрі.


126 views0 comments
bottom of page